Sóder

Építkezésbe fogtunk egy családi telken. Nagymamámé volt és itt volt az ideje, hogy a saját lábunkra álljunk és legyen egy szép, otthonos családi házunk. Amikor belevágtunk körbenéztem kivitelező szinten, ki az aki a sóder és egyéb építőanyag beszerzésekben is tud segíteni. Barátom javasolta, hogy vegyem fel a kapcsolatot egy céggel, aki mindenben profi és a fuvar-oda céggel pedig tökéletes együttműködésben dolgozik már több éve.

Sóder házhoz szállítva

Ebben az építkezésben éppen az jelentette a kihívást, hogy szerettük volna családi felügyelet alatt tartani a munkákat és csak a legszükségesebbet rábízni a kiválasztott kivitelezőre. Ebben beletartozott az is, hogy mi mondjuk meg, hogy a sóder, a homok, és a többi anyag honnan érkezzen és ebbe beleszólást nem akartunk engedni. Na ezt volt a legnehezebb letolni a kivitelező torkán, mert mint a későbbiek során megtudtuk, a kivitelezők az építőanyagokon is 20-30%-ot keresnek.

sóder

Sóder pontosan és tökéletes minőségben

Azért a végén sikerült megállapodni egy nagyon becsületesnek tűnő kivitelezővel, aki egy köztes megoldással hajlandó volt belemenni a feltételeinkbe. A sóder – http://www.fuvar-oda.hu/soder – és az összes többi alapanyag általunk lesz beszerezve a fuvar-oda cégtől és ő csak 12%-ot fog rajta keresni, úgy, hogy bemutatja a számlákat és mi természetesen le is egyeztethetjük a beszerzéseket előre a céggel. Ez egy elfogadható kompromisszum volt, mert az már tisztán látszott, hogy ez a sóder kérdés ki fog mindenkit borítani annyira, hogy a végén nem lesz aki felépítse a házunkat.

Elkezdődtek a munkálatok és a sóder mindig tökéletes időzítéssel érkezett nem volt soha minőségbeli probléma, tökéletes betont lehetett előállítani, akkor, amikor nem a mixer betonra volt szükség. A kivitelező is a végén tökéletes választásnak bizonyult, mert gyakorlatilag megtaláltuk azt az embert, aki nemcsak, hogy profin végezte a dolgát, de teljesen nyugodtan magára lehetett hagyni, anélkül, hogy az embernek félnie kellett volna, hogy kilopja a szemét vagy éppen botrányos minőségben építkezik. Mert sajnos a mai világban elég, ha a sóder nem annyi vagy éppen az emberek hülyének nézik az embert és máris borul az építkezési ütemterv.

Szerencsére itt ilyenről tényleg nem volt egy napig sem szó. Szerettünk a kivitelezővel dolgozni, élmény volt az együttműködésünk és az építkezés végéig partner volt mindenben az ember. Utólag belegondolva még olyan esetek is elfordultak, hogy ő javasolt valamire költséghatékonyabb megoldást, hogy másképp csináljunk valamit a kert kivitelezése során, vagy hogy például a hatékonyságot is lehetett még tovább növelni, úgy, hogy a bátyám is beállt dolgozni, aki éppen munkanélküli volt. Tényleg fantasztikus volt így dolgozni és az eredmény teljesen magáért beszél.

A szomszédok a csodájára járnak a háznak, és amikor elmondjuk nekik, hogy mindezt mennyiért építettük fel, akkor még inkább rosszul lesznek. És gratulálnak ahhoz, hogy ennyire bátrak voltunk ezt így bevállalni.

The following two tabs change content below.

AdminFashion

Latest posts by AdminFashion (see all)