A kettlebell Zugló edzőtermeiben

A kettlebell Zugló környékén is rendkívül népszerű már. Ez nem is csoda, hiszen a kettlebell elsöprő gyorsasággal terjed a Föld szinte minden országában, természetesen fővárosunk kerületeit is beleértve. De ha a kettlebell Zugló irányában terjedne csak ennyire, nyilván nem örvendene világhírnek. Már pedig – egy minden kétséget kizáróan – globális jelenségről beszélhetünk. Ezt a már-már hihetetlen mértékű térhódítást több dolog indokolja. Az első, hogy a kettlebell Zugló termeiben is hozza azt a rendkívüli teljesítményt, amit a testformálás és az állóképességnövelés területén elért. Ez nem egy nap alatt történt, de még csak nem is évek alatt. Itt minimum évtizedes időlépték az, amin keresztül ez a fejlődési folyamat megmutatja magát. De ha már az egészet tekintjük, akkor történeti szempontból több száz éves a módszer.

Miért annyira népszerű a kettlebell Zugló felé is?

Nyilvánvaló, hogy a www.betterbell.hu – kettlebell Zugló területére lépése előtt is már igencsak elterjedt és népszerű testedzési módszer volt. Ez a többszáz éves edzési szisztéma az idők folyamán egy nagyon átgondolt és módszeres gyakorlati rendszerré formálódott, mint ahogy a gyémánt érlelődik hosszú időn át a szén koromfekete takarója alatt. Egy ilyen folyamat mindig nagyon sok időt vesz igénybe és ez által különbözik napjaink „gyorsan-sokat” elve alapján, kutyafuttában összeállított „módszereitől”. A hirtelen, hevenyészve felhúzott építmények is igen instabilak, és fennáll az összedőlés kockázata, mert a jó alapok csak idővel mutatkoznak meg, viszont egyértelműen stabil támaszunkká válnak hosszú távon, amire nyugodtan lehet számítani és építkezni rá. Ez a fajta nyugalom és magabiztosság erőt ad a mindennapok során, ahol a stabil dolgok kiszámíthatósága egyre inkább felértékelődik.

kettlebell zugló

A kettlebell Zugló előtt

A kettlebell Zugló tehát már jóval Magyarországra érkezése előtt megalapozta hírnevét. Nem mással tette ezt, mint hogy egyszerűen „adta magát”. A módszer alapjai több száz évvel ezelőtt jelentek meg az orosz földeken, ahol a mezőkön és szántóföldeken dolgozó egyszerű emberek próbálták a mindennapjaikat egyszerűbbé és leginkább – könnyebben végezhetővé tenni. Egy ilyen egyszerűsítési-ésszerűsítései folyamat részeként alakult ki a kettlebell Zugló edzései során használatos egyedi súlyzó, a „gírja” mai formája. A szántókon dolgozó földművesek a gabonatermesztés során a terménybeszolgáltatás és kereskedés részeként bizonyos időközönként lemérték a termények súlyát. A méréshez –ahogy az lenni szokott – mérleget és súlyokat használtak, az orosz földművesek vasgolyókkal tették ugyanezt. Azonban egy 5-20-30 kilós vasgolyót csak úgy megmarkolni nem éppen kézreálló, komfortos művelet, így a vassúlyok kiöntését végző vasipari dolgozók ellátták a súlyos golyókat jókora méretű, a golyó anyagából kiképzett ívelt fülekkel, hogy a gabonamérést végzők kényelmesebben és gyorsabban tudják elvégezni a munkájukat. Az így létrejött füles vasgolyók még így is eléggé súlyosak voltak, de mozgatásuk már sokkal, de sokkal könnyebbé vált ez által!

Miért ajánlott a kettlebell Zugló lakosainak?

Az idők folyamán a füleik által pakolgatott füles golyóbisok eléggé mélyen és összetett módon kezdték megdolgoztatni használóik egyre több izomcsoportját, majd az idő elteltével a teljes izomzatukat.

The following two tabs change content below.

AdminFashion

Latest posts by AdminFashion (see all)