Divat hírek

Broken Jealousy Divatbemutató 
Haute Couture Divatbemutató Konsánszky Dóra – 2006 Õszi/Téli kollekciója

A 2006-os Fashion Awards Hungary díjkiosztón “Az Év Divattervezõje” címet elnyert Dóra stílusos és egyedi 2006 Õsz / Tél ruha kollekciója rendre hasonlóan elismerõ reakciókat vált ki mind idehaza mind külföldön, és teszi egyre hitelesebbé a véleményt miszerint “Konsánszky Dóra a csendes elegancia híve”. Bár a csendes szónál talán a diszkrét mégiscsak szebb fordítás, lásd az angol “bemutatkozást”.

USE – Unused
új showroom + divatbemutató

A Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András nevével fémjelzett USE tervezõcsoport szeptember végén nyitotta meg legújabb showroomját egy exklúzív divatbemutató keretein belül. A párizsi Fashion Week-et is megjárt új kollekció, – mely szeptembertõl többek között már Las Vegasban, Stockholmban, Berlinben és Helsinkiben is megvásárolható – elõször kerül bemutatásra Budapesten.

Õszi Divathét az Árkádban
Brand gála és reklám, divat a profiktól – részletesebben

Szeptember 29. és október 8. között zajlott le az ÁRKÁD bevásárlóközpont Õszi Divathét rendezvénye, ahol minden nap divatbemutatók és más divatesemények várták a kedves ÁRKÁD látogatókat. Habár maga az esemény igencsak emlékeztet egy brand forgalmazó-fogyasztó fórumra, ha mást nem is, fantasztikusan megrendezett programokon keresztül betekintést lehetett nyerni az összes ismert nagy által 2006-os Õszi-Téli kollekcióként kínált darabokba. Azzal a hatalmas elõnnyel hogy az ismert és gyakran általunk is kedvelt márkák ezen ruha- és kiegészítõ darabjait jó eséllyel meg is lehet ám vásárolni…

Cyberpunk divat avagy a .hack//Blog táska
A Black Box Nation HACK DAY-díj nyertes egyedi tervezésû kiegészítõje

A Yahoo! elsõ Hack Day versenyének díját egy csupa lány divattervetõ és/vagy hardware hacker trió zsebelte be az alig egy nap alatt összedobott egyedi tervezésû táskájukkal. Ez a táska nem csak hogy jól néz ki, de a szanaszét hackelt beépített Nokia 6682-es, GPS készülék, lépésszámláló, néhány méter drótozás és kitudjamégmi ami belekerült végleg meggyõzte a zsûrit.

BUMBUM ügynök színre lép
Új kortárs ékszer-galéria Budapesten

A BUMBUM DESIGN a kortárs magyar iparmûvészet ezen belül hangsúlyosabban a kortárs ékszerkészítés legújabb eredményeinek bemutatására jött létre. Az állandó kiállítások mellet idõszaki kiállítások szervezésével kíván a galéria mind szélesebb bemutatkozási lehetõséget teremteni a legújabb alkotásoknak. A galéria nyitó kiállításán új technikák is megjelennek (pl. papír ékszerek), de a hagyományos ékszerkészítési technikák is jelen vannak a lõszõrékszerektõl a hagyományosnak tekinthetõ kõfoglalásokig.

TRIP – Nagyvárosi Divatperformansz 
Tűzraktár, Szept. 22. – Az év legkomolyabb indie divateseménye
Tizenhárom azaz 13 (!) budapesti tervezőcsoport – köztük az Artista, Eclectick, Poster Urban Outfit és persze rengetegen mások – a Budapest Navigator átlal összeszervezve egy nagyszabású divatbemutató és/vagy party eseménnyé a Tűzraktárban, finoman szólva is ígéretes zenei felhozatalról ( The Uptown Felaz Dj\’s, Hock Ernő-nagybőgő, Barabás Lőrinc-trombita, Mc Sena… SENA MC énje… tujátok 😛 ) és egy gyönyörűen előkészített helyszínről gondoskodva.

Ha valaki esetlen nem tudná, a Tűzraktár azaz Tűzraktér a Tűzoltó utca 54-56-os szám alatt található, a IX. kerületben.

Tic Tac Tuti – Trend Sziget 
Tictactutitrendszigettictactutitrendszigettictactutitrendsssszzzááááá

A Sziget 2003-ban új, hangulatos helyszínnel bõvült, amely a divat, a trend témakört boncolgatja. Bemutatkoznak a divatiskolák tehetséges hallgatói, szárnyukat bontogató tervezõk és melletük természetesen, néhány “nagy öreg” is. Számos hazai ill. multinacionális márka mutatja be új kollekcióját a fesztivál közönségének. Az öltözködésen túl megtudhatjuk, hogy milyen az uralkodó trend a smink és a hajviselet terén – e különös és sokszor õrült világba a szakma nagyjai kalauzolnak el bennünket. Ha eddig még nem lettél volna egyik évben sem kint akkor ez nem túl nagy hír, de idén ahogy tavaj is egy picit már sikerült, ismét egy könnyebben megközelíthetõ és központibb helyen lesz felállítva az egyébként impozáns kifutó. És mindazoknak akik eddíg nem vették volna észre, a trend sziget szervezésében lévõ programsorozat széles skálán próbál imponálni bárkinek akinek akár minimálisan is egybevág az érdeklõdési köre a divattal, artdecoval vagy divatos zenével. Számtalan bolt képviselteti magát standokkal ahol éjjel nappal be lehet vásárolni apró szuvenirektõl kezdve hordható és extrém ruhákon át egy fél lakás berendezéséhez elegendõ dísztárgyig bármit…

The following two tabs change content below.

AdminFashion

Latest posts by AdminFashion (see all)